Raspisan konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

20. februar 2017. | Beograd

Raspisan konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

Podrška članstvu Srbije u Evropskoj uniji 47%

06. februar 2017. | Beograd

Podrška članstvu Srbije u Evropskoj uniji 47%

Decenija članstva Bugarske i Rumunije u EU

01. februar 2017. | Beograd

Decenija članstva Bugarske i Rumunije u EU

Pregled stanja u pristupnim pregovorima u 2016. godini

29. decembar 2016. |

Pregled stanja u pristupnim pregovorima u 2016. godini

Objavljen konkurs za najbolji medijski prilog o uticaju evrointegracija na život stanovništva na jugoistoku i jugozapadu Srbije

19. decembar 2016. | Beograd

Objavljen konkurs za najbolji medijski prilog o uticaju evrointegracija na život stanovništva na jugoistoku i jugozapadu Srbije

27. februar 2017. | Brisel

Na Petoj međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorena poglavlja 20 i 26

Odluka o otvaranju pregovaračkih poglavlja 20 i 26 doneta je danas na Petoj međuvladinoj konferenciji u Briselu. Na konferenciji su predstavljene pregovaračke pozicije Srbije za poglavlje 20 Preduzetnička i industrijska politika i poglavlje 26 - Obrazovanje i kultura. Delagaciju Srbije predvodio je ministar zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović, Savet EU predstavljao je zamenik predsednika Vlade Malte i ministar evropskih poslova Luis Grek, a ispred Evropske komisije prisustvovao je komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Održan Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

23. februar 2017. | Beograd

Održan Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji održan je danas u Beogradu, a skup su  otvorili Jadranka Joksimović, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

22. februar 2017. | Beograd

Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

Srbija je ove godine domaćin Regionalnog foruma, koji će biti održan 23. februara. Forum će  otvoriti Jadranka Joksimović, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Na seminaru „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi – mogućnost za saradnju“ učestovao 21  novinar

22. februar 2017. | Beograd

Na seminaru „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi – mogućnost za saradnju“ učestovao 21 novinar

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Evropskim PROGRES-om i Udruženjem novinara Srbije, organizovala je seminar za novinare  „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi - mogućnost za saradnju“.

Рачунарска опрема - поступак јавне набавке мале вредности

28. februar 2017.

Krajnji rok za dosatvljanje ponuda: 08. mart 2017. u 10h

Посредовање при куповини авио и других путних карата и резервацији хотелског смештаја за потребе службених путовања - отворени поступак

28. februar 2017.

Krajnji rok za dosatvljanje ponuda: 30. mart 2017. u 10h

Услуге конвертовања и форматирања правних аката ЕУ – отворени поступак

10. februar 2017.

Krajnji rok za dosatvljanje ponuda: 13. mart 2017. u 10h

Лиценце за Kerio Connect мејл сервер - поступак јавне набавке мале вредности добара

10. februar 2017.

Krajnji rok za dosatvljanje ponuda: 20. februar 2017. u 10h

Отворен позив за стручно оспособљавање и усавршавањe

Конкурс за три позиције у Заједничком секретаријату Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020.

21. februar 2017.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda: 28. februar 2017. u 00h

[detaljnije...]

Агенција за регионални развој Републике Хрватске, Управљачко тело Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020, расписује јавни конкурс за примање у радни однос 3 извршиоца: шеф Службе, виши стручни саветник - специјалиста (Financial Manager) и координатор (Project Manager).

Више информација можете пронаћи на следећим страницама: www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu , www.arr.hr , http://www.evropa.gov.rs/CBC/PublicSite/Default.aspx , www.seio.gov.rs

Текст конкурса

Рок за пријаву на конкурс је 27. фебруар 2017. године.

Програм стажирања за два државна службеника у Француској

14. februar 2017.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda: 11. mart 2017. u 00h

[detaljnije...]

Амбасада Републике Француске у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, настављају реализацију „Програма стажирања у Француској“ подстакнуту добром праксом и  резултатима претходних програма, а са циљем јачања капацитета државне управе за процес преговарања Србије са Европском унијом.

Нови програм предвиђа стажирање за два државна службеника у трајању од четири недеље у Генералном секретаријату за европске послове Републике Француске, у периоду мај - јун или октобар - новембар 2017. године (у зависности од расположивих капацитета у институцији домаћину), а намењен је члановима 35 преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији, као и државним службеницима који нису чланови преговарачких група, али чији је посао уско повезан са радом преговарачких група. Програм је отворен и за кандидате који су се већ пријављивали за стажирање у Француској у претходна три циклуса, али нису прошли процес селекције.

Напомињемо да су програмом стажирања покривени трошкови пута, здравственог и путног осигурања, смештаја, као и дневница у износу од 50 евра по дану.  

Попуњене пријавне формуларе на француском језику, заинтересовани кандидати треба да пошаљу  господину Paul-Alexis Berthezène, на адресу pberthezene@seio.gov.rs (у копији адреса biljana.komatovic@diplomatie.gouv.fr).

Пријаве се могу подносити почев од 20. фебруара до 10. марта 2017. године.

Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговарања са ЕУ, укупног квалитета пријаве и знања француског језика (минумум ниво Б2).

Пријавни формулар

Програм стажирања

 

Позив за експерта за комуникације у Заједничком секретаријату Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија

10. februar 2017.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda: 24. februar 2017. u 13h

[detaljnije...]

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, као Национално тело за спровођење Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска - Србија 2014-2020 у сарадњи са Министарством регионалног развоја и јавних радова Републике Бугарске као Управљачко тело за спровођење Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска - Србија 2014-2020 оглашава јавни позив за ангажовање експерта за комуникације у Заједничком секретаријату Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска - Србија 2014-2020. Експерт за комуникације ће бити ангажован у главној канцеларији Заједничког секретаријата у Софији, Бугарска.

Опис послова и услови ангажовања

Рок за достављање мотивационог писма заједно са радном биографијом на енглеском језику је 24.02.2017. године на следећу мејл адресу: cbc@seio.gov.rs.

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.