види све

Актуелности

15Апр2016

Расписан конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва

Са циљем подстицања јавне расправе и дебате о темама у вези са ЕУ и процесом приступања Републике Србије у ЕУ у складу са спровођењем Стратегије комуникације, а на основу Уредбе Владе Републике Србије о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења (“Службени гласник РС”, бр. 8/12 и 94/13), а на основу резултата редовних годишњих истраживања јавног мнења о ставовима грађана о Европској унији и закључака о ставовима младих узраста 15 - 18 година о европској интеграцији Србије, на основу истраживања спроведених путем фокус група у децембру 2015. године, Канцеларија за европске интеграције објављује конкурс за спровођење пројеката у области информисања о следећим темама:

14Апр2016

Дирекција за европске интеграције Босне и Херцеговине у посети Канцеларији

Делегација Дирекције за европске интеграције Већа министара Босне и Херцеговине, разговарала је данас са Ксенијом Миленковиц, вд директорком Канцеларије за европске интеграције /КЕИ/ и представницима сектора КЕИ о искуствима Републике Србије на изради одговора на Упитник Европске комисије, те о наредним фазама процеса приступања ЕУ.

12Апр2016

Заједничко саопштење за јавност Европске комисије и Канцеларије за европске интеграције

Данас је у Бриселу одржан трећи састанак Одбора за стабилизацију и придруживање након ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) Европске уније и Србије 1. септембра 2013. године. Представници Републике Србије и Европске комисије разматрали су спровођење критеријума из Копенхагена за придруживање ЕУ и спровођење ССП. Разматране су кључне реформе које се спроводе пре свега за добробит грађана Србије.