28. Октобар 2016 |

Добродошли на интернет презентацију Канцеларије за европске интеграције

види све

Актуелности

26Окт2016

Канцеларија на Сајму књига

Канцеларија за европске интеграције ће у четвртак, 27. октобра, од 15 до 16 часова, на 61. Београдском сајму књига, нa штанду Делегације Европске уније у Србији, у хали 4, и ове године представити своју издавачку делатност.

21Окт2016

Одржана Пета национална конференција о прекограничној сарадњи

Пету националну конференцију о прекограничној сарадњи, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, отворили су данас министар задужен за европске интеграције и Национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Мајкл Девенпорт и шеф Јединице у Генералном директорату за регионалну и урбану политику у Европској комисији Мореј Гиланд. Том приликом представљени су досадашњи резултати програма прекограничне и транснационалне сарадње који се спроводе у Републици Србији и околним земљама, као и нова финансијска перспектива Европске уније намењена овој сарадњи.

20Окт2016

Петоро младих државних службеника из Србије одабрано за ЕУ програм усавршавања и размене

Европска комисија и Британски савет изабрале су петоро полазника из Србије који ће учествовати у регионалном пилот програму усавршавања и размене “ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану” који финансира ЕУ. Циљ овог пројекта је изградња административних капацитета младих државних службеника у земљама Западног Балкана који се баве питањима европских интеграција и процесом приступања ЕУ.