09. Фебруар 2016 |

Добродошли на интернет презентацију Канцеларије за европске интеграције

види све

Актуелности

02Феб2016

Објављен Први позив за достављање предлога пројекта у оквиру Јадранско-јонског транснационалног програма АДРИОН

Први јавни позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег 5-б Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 – АДРИОН расписан jе 1. фебруара 2016. године.

01Феб2016

Реформе неопходне за улазак наше земље у ЕУ подржава 73 одсто грађана

Уколико би сутра био одржан референдум са питањем „Да ли подржавате учлањење Србије у ЕУ?”, 48 одсто грађана Србије гласало би за, њих 28 одсто би гласало против, 15 одсто не би гласало уопште, док 9 одсто не зна шта би одговорило на ово питање, резултат је истраживања јавног мњења „Европска оријентација грађана Србије“ које је крајем децембра спровела Канцеларија за европске интеграције. Анкета у којој је учествовало 1.027 испитаника старијих од 18 година рађена је према стандарду Евробарометра.

29Јан2016

Представници Украјине и Србије разговарали данас у Београду о искуствима Србије у процесу европских интеграција

У Београду данас борави делегација високих државних службеника Владе Украјине и администрације председника ове земље, како би се упознала са механизмом координације процеса европске интеграције Србије и искуствима у примени Споразума о стабилизацији и придруживању. Представници Украјине разговарали су најпре са министром без портфеља задуженим за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, а потом и са представницима Канцеларије за европске интеграције и Одбора за европске интеграције Народне скупштине Републике Србије. На скупу учествује и амбасадор Украјине у Београду Олександар Александрович.