26. Октобар 2016 |

Добродошли на интернет презентацију Канцеларије за европске интеграције

види све

Актуелности

21Окт2016

Одржана Пета национална конференција о прекограничној и националној сарадњи

Пету националну конференцију о прекограничној сарадњи, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, отворили су данас министар задужен за европске интеграције и Национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Мајкл Девенпорт и шеф Јединице у Генералном директорату за регионалну и урбану политику у Европској комисији Мореј Гиланд. Том приликом представљени су досадашњи резултати програма прекограничне и транснационалне сарадње који се спроводе у Републици Србији и околним земљама, као и нова финансијска перспектива Европске уније намењена овој сарадњи.

20Окт2016

Петоро младих државних службеника из Србије одабрано за ЕУ програм усавршавања и размене

Европска комисија и Британски савет изабрале су петоро полазника из Србије који ће учествовати у регионалном пилот програму усавршавања и размене “ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану” који финансира ЕУ. Циљ овог пројекта је изградња административних капацитета младих државних службеника у земљама Западног Балкана који се баве питањима европских интеграција и процесом приступања ЕУ.

17Окт2016

„Примењена носталгија“ у Зрењанину

Изложба фотографија„Примењена носталгија”, у организацији Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку амбасаде Краљевине Холандије у Београду, отворена је од 14, до 27. октобра у изложбеном салону Културног центра у Зрењанину.